Top 6 cele mai bune filme SF

Intr-o perioada in care pandemia de Coronavirus ne poate face sa credem ca se apropie sfarsitul lumii mai ceva ca intr-un film SF, se pare ca acest gen de filme nu mai sunt atat de fictive. Iata deci care sunt cele mai bune filme SF, de descoperit sau de redescoperit.

Interstellar. Aparut in 2014, filmul lui Cristopher Nolan ne prezinta o societate unde Pamantul a devenit steril. In cautarea unei planete unde sa se deplaseze umanitatea, o echipa de astronauti merge in explorarea unui nou sistem solar. Filmul este un veritabil succes.

Matrix. In timp ce lumea traieste intr-o simulare vizuala de ceva vreme, Neo, un tanar progranator in informatica isi da seama de inselaciune. Considerat drept Alesul care poate elibera umanitatea si care poate lua controlul asupra matricii, tanarul devine astfel conducatorul unei rebeliuni.

Blade Runner. In anul 2019, intr-un oras Los Angeles care incepe sa piara, Rick Deckard, un fost politist solitar trebuie sa revina la serviciu atunci cand humanoizii se revolta inexplicabil. O munca laborioasa pentru acesta, care trebuie sa navigheze intre indoieli, moralitate si datorie.

Inception. Intr-un viitor apropiat, Dominic Cobb s-a specializat in “visele partajate”, o metoda care ii permite sa intre in visele oamenilor pentru a sustrage cele mai pretioase informatii. Pentru ca trebuie sa fuga in State, acesta incepe sa extraga visele in scopuri ilegale.

Avatar. In anul 2154 planeta Pandora se afla intr-un sistem solar apropiat de Pamant. Armata a instalat acolo colonii pentru a exploata bogatele mine de aici care ar putea permite umanitatii sa rezolve criza energetica de care sufera.

The 5th Element. Patru pietre care reprezeinta cele patru elemente sunt furate de catre extraterestri. Deoarece are drept misiune sa le recupereze. Korben Dallas se intalneste cu misterioasa Leeloo care pare sa fie ciudat legata de supravietuirea umanitatii.

Lasă un răspuns