Stowaway, un film în spațiu convingător

Trei ani dupa excelentul Arctic cu Mads Mikkelsen, realizatorul Joe Penna ne incredinteaza un alt film gen survival cu Stowaway. Uita de pericolele din Marele Nord, de data aceasta actiunea se deruleaza in spatiu si cu totii stim ca acolo sus exista intotdeauna o problema.

Filmul se deschide cu decolarea unei rachete, aflate in drum spre Marte. Misiunea este comandata de catre experimentata Marina Barnett, insotita de doi oameni de stiinta, Zoe si David. Dupa o decolare reusita, lipsita de probleme, care ar trebui sa ii conduca spre planeta Marte unde urmeaza sa isi petreaca urmatorii doi ani, cei trei descopera un pasager clandestin (de unde si titlul original, Stowaway), blocat in trapa unui compartiment.

Iginer la sol in timpul pregatirilor misiunii, Michael s-a ranit si s-a trezit in cele din urma in drum spre Marte. Dupa ce a reusit sa isi revina din soc, echipajul realizeaza ca situatia este mult mai dramatica decat si-ar fi imaginat. Cu un sistem de filtrare al awrului deteriorat, oxigenul disponibil la bord nu este suficient pentru toti pasagerii, decat pentru trei persoane. Si, bineinteles, Michael este cel care va trebui sa moara.

Nu vom spune mai multe lucruri despre intriga acestui film, va lasam pe voi sa descoperiti ce se va intampla mai departe. Penna si scenaristul Ryan Morrison au ales sa nu faca nimic senzational aici. Decorul este propice unui spatiu inchis, claustrofobic. Echipajul se intelege destul de bine, nimeni nu incearca sa isi salveze propria piele in detrimentul celorlalti.

Fiecare este constient de problema pe care o are si incearca sa o rezolve. Michael accepta resemnat solutia oferita de David cu o voce calma. Ultima solutie este una riscanta, propusa de Zoe, care nu vrea sa moara cineva inainte de a fi cu constiinta impacata ca a incercat sa faca tot ce a putut.

Finalul se bazeaza pe numeroasele intrebari ale echipajului insa va lasam fiecaruia dreptul de a aprecia finalul filmului.

Lasă un răspuns