Oboseala – 4 semnale pe care ți le transmite corpul că ai nevoie de o vacanță

Ai luat-o pe o cale fara intoarcere, simti ca nu mai poti si ai un singur lucru in minte- sa pleci in vacanta. Cum ar fi oare daca nu doar mintea ta ar fi convinsa de acest lucru? Iata patru semnale pe care ti le poate transmite corpul pentru a-ti spune sa pleci departe.

Simti de ceva vreme ca oboseala iti pune stapanire pe fizic sau pe psihic si te gandesti serios sa faci o pauza mai lunga decat cele 15 minute pe care le ai in fiecare zi sau mai lunga decat cele 2 zile de week-end?

De altfel, pe langa toate alertele emotionale pe care ti le poate tranSmite organismul, mai exista inca unele semnale subtile pentru a te face sa intelegi ca e vremea sa pui piciorul in prag si sa faci o pauza.

Care sunt semnalele de reperat? Vei afla in cele ce urmeaza.

Esti putin prea cinica fata de tot ceea ce te inconjoara. In acest moment, chiar nu ai putea spune ce iti place cel mai mult la locul tau de munca. Totul ti se pare inutil si esti blazata. Noile proiecte nu iti mai starnesc entuziasmul si le raspunzi colegilor tai in maniera agresiva aproape. Pe scurt nu mai poti sa vezi lucrurile clar. Deci ar trebui sa iti faci mai mult timp pentru tine.

Te confrunti foarte des cu dureri de ca. Un studiu a demonstrat recent urmatorul lucru- caile de semnalizare a durerilor de cap devin mult mai sensibile atunci cand sunt expuse la stres. Iei in fiecare zi medicamente pentru a scapa de durerea de cap? E momentul pentru o vacanta.

Somnul tau este « capricios ». Ai ganduri prea multe, chiar si noaptea, si sa adormi devine un lucru din ce in ce mai complicat. Si tu faci parte din categoria persoanelor care se lasau foarte repede duse pe bratele lui Morfeu. Acest lucru sta drept marturie nivelului de stres pe care trebuie sa il suporti in fiecare zi.

Tragi de tine in fiecare zi. Te simti mai greoaie, aproape letargica si mai ales, epuizata atat din punct de vedere mental cat si fizic. Iar oboseala poate sa devina cronica deci trebuie sa te indepartezi de sursele de stres.

Lasă un răspuns