Niciodată nu-i târziu să-ți descoperi pasiunile

Aș putea, pentru început, să asemăn titlul acestui articol chiar și cu un proverb destul de vechi și-anume acela care spune că speranța moare ultima. Fiecare om are diverse pasiuni, unii mai multe, alții mai puține, unii le descoperă mai greu, alții de la vârste mai fragede dar ce e cert e că fiecare om are cel puțin o pasiune.

Eu încă de mic pot spune că am fost pasionat de foarte, foarte multe chestii însă majoritatea s-au pierdut pe drum până la această vârstă și cred că am rămas doar cu cele care-mi plăceau mie ce-l mai mult și încă-mi plac deși uneori am mici regrete referitoare la unele lucruri la care-am renunțat mai de mult.

Deși am adus la un nivel destul de înalt pentru mine, atât profesional cât și spiritual, anumite pasiuni pe care le-am avut încă din copilărie și am continuat să mi le dezvolt pe parcursul anilor încă se mai întâmplă din când în când să-mi descopăr noi pasiuni pe care le clădesc încetul cu încetul și în care o să excelez cu suficient de multă muncă.

În drumul meu am întâlnit însă și oameni care, trecuți de vârsta copilăriei & adolescenței, spuneau că pentru ei e prea târziu să-și mai găsească pasiuni (din care eventual să și producă ceva bani). Ceea ce pot spune sigur e că ei greșesc cu vârf și îndesat luând această alegere fiindcă niciodată nu-i prea târziu pentru majoritatea lucrurilor.

În încheiere sfatul meu pentru voi e să nu vă pierdeți niciodată speranța și mereu să fiți deschiși unor noi idei fiindcă niciodată nu veți ști ce puteți pierde dacă nu le urmați. Dacă ai trecut de vârsta adolescenței și încă ai impresia că nu ai nicio pasiune atunci mai gândește-te o dată. Uită-te atent în jurul tău, la lucrurile pe care le faci frecvent și sigur vei găsi o pasiune care s-ar putea să-ți și aducă ceva bani.

Lasă un răspuns