Galaxy Fold vs. Huawei Mate X

Samsung si Huawei au anuntat ambii un smartphone pliabil. Iata un comparativ al acestor doua aparate.

Gata, e oficial, razboiul smartphone-ului pliabil a fost declansat in mod oficial. La cateva zile dupa prezentarea lui Galaxy Fold de catre Samsung a venit randul lui Huawei sa isi prezinte propria versiune de flagship futurist. Iata care sunt principalele diferente intre cele doua.

Design. Fiecare constructor in parte a optat pentru o abordare diferita a conceptului de pliabil. Galaxy Fold poseda doua ecrane: unul frontal de 4,6 inci si unul al doilea ecran, AMOLED de 7,3 inchi care se dezvaluie in momentul in care aparatul este depliat. La Huawei este vorba despre acelasi ecran AMOLED care se depliaza pentru a ajunge la 6,6 inci in partea din fata si la 8 inci odata deschis. Pe langa faptul ca este mai mare, Huawei Mate X are in egala masura avantajul de a nu avea breton.

Aparat foto. Galaxy Fold este dotat cu numai putin de sase aparate foto: o camera foto tripla in partea dorsala, un simplu modul selfie si un dublu modul atunci cand este depliat. Cat despre Huawei Mate X, acesta este echipat cu o camera foto tripla produsa de Leica care este ideala si pentru selfies.

Procesor si memorie. Procesorul lui Galaxy Fold nu a fost inca comunicat insa zvonurile sustin ca este vorba despre un procesor octa core cuplat la 12 GB RAM. Mate X va fi echipat cu un Kirin 980, deja prezent pe Huawei Mate 20, insotit de 8GB RAM. Cele doua smartphone-uri vor beneficia de 512 GB spatiu de stocare.

Bateria. Modelul pliabil de la Samsung este dotat cu o baterie dubla de 4380 mAh. Cea a lui Mate X poseda o capacitate usor superioara, de 4500 mAh.

Pretul. Pretul celor doua telefoane pliabil este destul de similar. Pentru a dispune de un Galaxy Fold trebuie sa scoti din buzunar 2000 de euro iar pentru un Mate X putin mai mult, 2300 de euro.

Data lansarii. Galaxy Fold a fost anuntat pentru 26 aprilie in SUA. Huawei Mate X va sosi pe piata tot in luna aprilie, in al doilea trimestru al anului 2019.

Lasă un răspuns