De ce oamenii au uitat să fie fericiți

Încep prin a vă propune un experiment interesant legat de felul în care reacționează oamenii atunci când văd un om fericit. Sărind puțin de la subiect, vă recomand să fiți cât mai curioși. Nu mai ascultați muzică în timp ce mergeți pe stradă, comportați-vă ca un observator, observați reacțiile oamenilor la diferite acțiuni. Cândva, mai devreme sau mai târziu, veți realiza cât de mult vă ajută acest lucru.

Reveind la experiment, zâmbiți mergând pe stradă, printre oameni chiar dacă nu aveți un motiv anume (pentru zâmbet sau pentru plimbare). Păstrați-vă zâmbetul /tânt/ de-a lungul plimbării și uitați-vă la reacțiile de pe fețele oamenilor în timp ce vă observă că zâmbiți aparent fără motiv.

Majoritatea vor fi surprinși (cum de e fericit?), alții indignați (el de ce e fericit și eu nu?) și tot felul de lucruri asemănătoare. Bucurați-vă dacă veți întâlni, în drumul vostru, o persoană care va răspunde zămbetului vostru cu un alt zâmbet.

Oare ce se întâmplă greșit cu această țară respectiv cu această lume? Mi s-a întâmplat și o să vi se întâmple și vouă dacă încercați micul experiment ca oamenii să vă privească într-un mod dubios în momentul în care râdeți sau zâmbiți. Lumea se robotizează rapid și sigur.

Fiecare e fixat pe ceea ce are de făcut și uită să mai fie fericit, uită să mai zâmbească, uită să mai petreacă timp cu cei dragi, uită să se distreze, uită să trăiască. Încercați să ieșiți din turmă, banii nu sunt un lucru căruia să vă dedicați o mare parte din viață. Astfel vă veți trezi la un moment dat că viața s-a dus și nu ați făcut nimic notabil.

În concluzie ceea ce vreau să scot în evidență e că ar trebui să vă trăiți viața la un nivel puțin mai înalt decât goana după bani. Veți vedea astfel că veți fi mult mai bogați decât dacă ați fi la muncă non stop. Un om înțelept a spus că banii sunt pe jos, trebuie doar să te apleci și să-i iei.

Lasă un răspuns