Anti-stres, pierdere în greutate, aport în fibre… 6 motive pentru a mânca paste mai des

Sunt foarte usor de preparat, se pot prepara in sute si sute de retete, sunt gurmande, economice si sunt pe placul intregii familii. Si totusi, sunt respinse de unele persoane din cauza unor idei preoncepute, care spun ca sunt nesanatoase si ne fac sa ne ingrasam.

Iata cateva motive care sa te faca sa consumi paste mai des.

Pastele pot favoriza pierderea in greutate. Contrar tuturor asteptarilor, pastele nu ne fac sa ne ingrasam. Ba din contra. Ne ajuta sa slabim. Exista chiar si un regim pe baza de paste. Consumand pastele alaturi de alte alimente cu un indice glicemic scazut, poti pierde in greutate. Si pentru a limita consumul de calorii, trebuie sa le pregatesti « al dente ». In acest fel, vei reusi sa te bucuri de un indice glicemic scazut. De asemenea, nu ar trebui sa le consumi cu sosuri grase sau cu branza deasupra.

Pastele te ajuta sa dormi mai bine. Putem manca paste seara? Raspunsul este Da. Pastele bio, cele semi-integrale sau pe baza de grau dur te pot ajuta sa dormi mai bine, deoarece te ajuta sa eviti eventualele carente in serotonina, un neurotransmitator ce poate favoriza adormirea. Pe langa faptul ca poate favoriza digestia.

Pastele te ajuta sa iti faci plinul de energie. Feculentii sunt cei care te ajuta sa sa iti faci plinul de energie, deoarece sunt un carburant indispensabil pentru organism, continand zaharuri lente de care avem nevoie. Pastele preparate acasa, sunt excelente inainte de a face sport.

Pastele maresc senzatia de satietate. Cu conditia sa le alegi insa integrale sau semi-integrale. Sunt o sursa foarte interesanta de fibre. Deci te ajuta sa te saturi mai repede si pentru o perioada mai indelungata de timp.

Pastele figureaza in regimul mediteranean. Acesti feculenti figureaza in regimul mediteranean, numit si regimul cretan, ale carui beneficii nu mai trebuie sa fie demonstrate. Acest regim alimentar se bazeaza pe consumul de omega 3. Dar si pe consumul de linte, de orez si de paste. Atata timp cat sunt integrale pentru a-ti face plinul de energie.

Pastele sunt un aliat anti-stres. Pe langa faptul ca pot favoriza adormirea, pastele sunt cel mai bun aliat anti-stres. Consumul de paste favorizeaza sinteza de insulina. Acest lucru poate facilita absorbtia de triptofan legat de serotonina, care poate regla si buna dispozitie. Poti opta si penturu alte alimente bogate in zaharuri lente, precum orezul sau quinoa.

Lasă un răspuns