Amenajarea unui loc de joacă pentru copii în grădină

O data cu venirea pe lume a unui copil, curtea nu mai poate arata impecabil, cu flori asezate in linie, cu pietre la locul lor care imprejmuiesc o mica gradinita cu rasaduri.

Curtea va fi un spatiu de joaca pentru cei mici, iar adultii trebuie sa se asigure ca le ofera toata siguranta necesara pentru a zburda prin curte fara sa pateasca nimic. Locurile de joaca pentru copii amenajate in curte pot fi mai costisitoare sau mai putin costisitoare, in functie de bugetul parintilor sau bunicilor.

Ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un loc de joaca din curte?

– Gazonul – gazonul nu trebuie sa lipseasca din curte pentru ca astfel copilul va fi mai in siguranta atunci cand alearga sau cand se joaca. Iarba moale va mai atenua loviturile si cazaturile iar daca este bine intretinut, copiii vor putea alerga in picioarele goale.

– Nisipul – un loc de joaca bine amenajat va avea si un petic de nisip, in care cei mai mici dintre pitici se pot juca cu galetusele si lopetelele, isi pot crea propriile forme si castele si il pot modela asa cum vor.

– Leaganul – tuturor copiilor si celor mai mari si celor mai mici le place sa se dea in leagan. Un leagan potrivit varstei nu strica sa fie instalat in curte, preferabil sub un copac, la umbra, pentru ca cel mic sa isi petreaca minute intregi incercand sa se dea tot mai tare.

– Toboganul – este un alt element de care se bucura atat copiii mari cat si copiii mici. Toboganul poate fi achizitionat de la magazinele de jucarii sau din hypermarketuri, iar cele mai mari se merita cumparate sub forma unui sistem de joaca intreg, ce include si accesorii de catarare.

– Parcare pentru jucarii – jucariile de gradina trebuie parcate intr-un loc special amenajat, acoperit, fara a fi aruncate aiurea prin curte.

– Teren pentru masini de curse pentru baieti – un sistem de intrecere pentru cursele de masini care este usor de gasit in magazinele online poate fi instalat pe gazon si baietii se vor bucura de adevarate raliuri cu masinutele din dotare.

– Bucatarie pentru fetite – indiferent ca este achizitionata din magazin si asamblata in curte sau pur si simplu este creata din cutii asezate una peste alta, o bucatarie completa cu frigider, un aragaz improvizat si cateva castronele si farfurii de jucarie vor fi ideale pentru delicioase preparate din ingrediente precum iarba, nisip si frunze uscate.

– Cort/ piscina – copiii adora sa isi petreaca timpul in cort sau in piscina vara, cand este cald. Se gasesc corturi din panza de diferite marimi, culori, la diferite preturi, dar si piscine in care sa se poata balaci prichindeii la locul de joaca.

Lasă un răspuns