All My Friends are Dead, o comedie sângeroasă

Una din noutatile lunii februarie pe Netflix este All My Friends are Dead, un film polonez, o comedie neagra halucinanta care vorbeste despre un Revelion intre prieteni care se transforma intr-un veritabil carnagiu.

Totul incepe in dimineata zilei de 1 ianuarie cand politia primeste una din cele mai grele misiuni din ultima vreme. O echipa este trimisa la o casa mare in care cadavrele sunt imprastiate peste tot, a avut loc un veritabil carnagiu. Filmul ne va relata ce s-a petrecut in urma cu o seara, seara in care un Revelion intre prieteni s-a incheiat cu un veritabil carnagiu.

Realizatorul Jean Belcl are grija sa ne prezinte diferitii protagonisti, cu personaje diferite si delirante totodata: un fost toxicoman care a iesit recent de la un centru specializat, un pasionat de astrologie care cauta semne trimise de Univers, doi ratati care nu vor reusi niciodata sa faca ceva in viata, doua nimfomane siliconate sau baiatul care se ocupa cu livrarea de pizza si care ajunge, spre nefericirea lui, intr-un loc nepotrivit, intr-un moment nepotrivit. La toata aceasta galerie de personaje se adauga mult alcool, droguri si, bineinteles, distractie cat cuprinde.

Comedia neagra ne prezinta un lant de evenimente incontrolabile insa intr-un ritm mult prea lent pentru acest gen de filme. Micile secrete ale personajelor principale sunt dezvaluite unul cate unul, prin intermediul unor conversatii sau situatii si aceasta lentoare aparenta tradeaza un final apoteotic. Totul este in mod evident perfect sincronizat cu un trailer adecvat. In ceea ce priveste distributia, o regasim pe Julia Wieniawa-Narkiewicz, vazuta deja in aceasta toamna pe Netflix in Nobody Sleeps in the Woods.

Pentru prima sa realizare, Jean Belcl semneaza un film bun si delirant totodata care ii va seduce fara indoiala pe pasionatii de comedii negre. Sex, droguri si rock’n’roll, toate sunt prezente si rezultatul este delirant.

Lasă un răspuns