Alimentele verii de care trebuie să te ții departe

Vara este un anotimp minunat, deoarece putem manca exact ceea ce ne place. Sau aproape. Pentru ca uneori, anumite alimete pot dauna sanatatii tale. Chiar si atunci cand sunt absorbite in cantitati mai mici. Descopera deci sfaturile noastre pentru a limita consumul de anumite alimente pe timp de vara.

De evitat- alimentele multe prea arse pe gratar. Vara este sezonul gratarelor. Doar ca, proteinele animale gatite la o temperatura prea mare si prea arse pot sa dezvolte unele substante chimice care pot mari riscurile de a suferi de cancer.

Si cu cat mananci mai mult acest tip de mancare, cu atat riscul este mai important. Din punct de vedere nutritional, nu ai nevoie sa mananci carne animala in fiecare zi. Poti inlocui proteinele animale cu cele vegetale. Poti inlocui astfel, carnea mult prea prajita cu legumele la gratar, care nu degajeaza deloc toxine.

Hot dog- de interzis pe timp de vara. Carnea transformata precum carnatii de la hot dog poate sa fie foarte nociva pentru sanatate. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut o legatura de cauza si efect intre cancerul colorectal si mancarea modificata. In afara de hot dog, pericolul se mai intinde si la orice produs animal care a fost sarat sau afumat.

Graniteurile pe timp de vara, nu sunt o idee prea buna. Un lucru e sigur- ne ajuta sa ne racorim. Dar in realitate, sunt preparate cu prea mult sirop. Zahar care iti va trezi apetitul si care te va face sa iti fie foarte foame. In plus, siropurile nu sunt preparate cu ingrediente naturale. Contin coloranti care nu sunt deloc sanatosi.

Ce alegi- porumb sau popcorn? Porumbul este foarte bogat in glucide si in calorii, contine foarte putina vitamina B, fier si fibre si o cantitate ridicata de zahar. Popcornul poate sa fie o alternativa mai buna deoarece contine mai putine calorii si mai putin zahar.

Nu consuma semintele de pepene rosu. Chiar daca nu sunt toxice, semintele de pepene rosu pot sa duca la balonari sau alte probleme legate de digestie.

Spune Da fructelor, nu pesticidelor. Fructele bio sunt cele mai bune atunci cand vrei sa ai un organism in cea mai buna stare de sanatate. Capsunile, nectarinele, piersicile, strugurii sau alte fructe fara coaja sunt cele mai bune in varianta bio sau curatate foarte foarte bine de pesticide. Curatarea este o regula de aur. Nu uita asta.

Lasă un răspuns