Alimentele incredibile care luptă împotriva efectelor poluării asupra corpului tău

Atunci cand iesi de la tine din casa, devii o tinta perfecta pentru poluarea din jur. Nu ai cum sa scapi de ea. Este responsabila cu numeroase probleme ale pielii, dar si cu probleme repiratorii.

Din fericire, insa, exista anumite alimente care pot crea o bariera protectoare pentru a-ti proteja corpul de poluarea atmosferica.

Studiile recente au ajuns la concluzia ca anumite alimente bogate in vitamina C si E te pot ajuta sa iti cureti organismul, mai ales sistemul respiratoriu, deoarece sunt foarte bogate in antioxidanti si au calitati anti-inflamatorii.

Uleiul de masline. Alfa-tocoferoul, vitamina E din uleiul de masline, poate ameliora functia pulmonara. Acizii grasi din uleiul de masline sunt cei mai utili pentru a reduce inflamatiile. Poti utiliza astfel uleiul de masline in salate, pentru a profita din plin de toate beneficiile sale pentru sanatate.

Semintele de in. Semintele de in sunt foarte bogate in fitoestrogeni si in acizi grasi omega 3. Fitoestrogenii au proprietati antioxidante care ajuta la reducerea simptomelor astmului si ale altor rectii alergice. Semintele de in se pot adauga in fiecare zi in sucurile smoothie sau in iaurturi sau in salate, dar se pot adauga si in alimentele preparate le cuptor.

Avocado. Anumite studii au cercetat daca vitamina E poate sa reduca efectele poluarii din aer asupra plamanilor. Studiul a notat o diminuare a nivelurilor de vitamina E mai ales la persoanele care sufera de afectiuni pulmonare precum astmul. Astfel ca cercetatorii au concluzionat urmatoarele- cei care consuma anumite alimente precum avocado sau spanac, ambele foarte bogate in vitamina E, pot contracara efectele anumitor tipuri de poluare.

Fructul kiwi si citricele in general. Vitamina C se poate « agata » de pesticide si de anumite substante toxice pentru a le elimina prin urina.

Varza ajuta ficatul sa se debaraseze de substantele poluante si poate intari in acelasi timp plamanii.

Ceaiul verde este antitoxic si te ajuta sa elimini toxinele prin urina. Pudra de ceai verde matcha este cea mai benefica.

Broccoli. Conform unor studii numeroase, leguma broccoli este numarul unu atunci cand vine vorba despre a combate toxinele periculoase pe care le respiram cu aerul.

Lasă un răspuns