Alege superalimentele în funcție de beneficii sau efectul dorit!

Un superaliment nu este un medicament, desi are numeroase virtuti sau beneficii pentru sanatate. Acestea joaca, totusi, un rol foarte important in alimentatia moderna, putand compensa deficientele unei alimentatii slabe in fibre, proteine si minerale. Iata de ce ar trebui sa te interesezi cu privire la beneficiile fiecaruia.

Detox. Printre cele mai trendy se numara chlorella, o alga de apa dulce, care se poate consuma alaturi de alte alimente din categoria superfood- spirulina, orzul sau ghimbirul. Se poate consuma alaturi de un preparat detox preparat cu sparanghel si cu anghinare, deja foarte bogat in antioxidanti si fibre.

Bogate in fibre. De ce nu ai incerca lucuma, cu un gust foarte placut de cartof dulce alaturi de o salata, de un preparat pe baza de legume sau chiar de fructe? Se pot alterna cu semintele de chia pentru a trata un intestin mai lenes.

Superalimentele care au efect energizant si stimulant. Pentru a remedia o stare de oboseala pasagera sau pentru a-ti intari imunitatea, nimic nu se compara cu fructul baobab, o sursa de vitamina C si de potasiu. In general, provine din savana si se poate consuma alaturi de laptisorul de matca, de goji si de rodie. Pudra de baobab se poate folosi si pentru a prepara cea mai buna masca pentru fata, mai ales pentru pielea sensibila.

Camu-camu din Amazonia este foarte bogat in vitamina C, un nivel care detroneaza chiar si acerola. Dar daca vrei cu adevarat sa te energizezi, alege guarana alb. Contine foarte multa cafeina, mai multa decat maca consumata sub forma de bautura.

Sa nu uitam nici de spirulina sau de chlorella care sunt multifunctionale si care au o multime de beneficii minunate.

Si daca mananci mai putina carne, trebuie sa incerci sa ai o farfurie cat mai echilibrata. Pe langa aportul de proteine si de cereale, pentru o buna asimilare a acestora, ai nevoie de un aport suficient de vitamina B12 si de fier. Exista printre superalimente un mix de proteine asociat cu canepa pentru vitamina B12 si cu klamath. Moringa si spirulina contin si ele proteine sau fier.

Lasă un răspuns