8 legi internaționale foarte ciudate

Legile sunt reguli juridice care ne structureaza viata de zi cu zi si pe care trebuie sa le respectam neaparat. Dar legile sunt diferite de la o tara la alta. Si daca unele legi ni se par a fi absolut normale, unele dintre ele sunt extrem de ciudate.

Nu poti sa mananci guma de mestecat la Singapore. Este o modalitate prin care cei de aici se asigura ca orasul ramane curat. Mizeria si desenele graffiti sunt si el interzise aici. Nu este voie nici sa tragi apa dupa ce ai folosit o toaleta publica.

In Danemarca, nu poti sa alegi pentru un nou-nascut un nume care nu este aprobat de catre guvern. Daca alegi sa ii dai bebelusului tau un nume care nu a fost aprobat de catre guvern, vei risca sa iti faci o multime de probleme. Aici exista o lista cu 7000 de nume care doar ele sunt acceptate.

In Grecia nu este voie sa porti tocuri la siturile istorice. Mancarea si bauturile sunt si ele interzise aici in incercarea de a conserva cat mai bine monumentele.

In Franta nu ai voie sa te imbratisezi sau sa te saruti pe peronul garii. In acest fel se incearca sa se evite intarzierile trenuilor si regula nu se aplica decat atunci cand trenurile sunt in gara.

Daca vei conduce o masina murdara in Rusia, poti plati o amenda. Daca soferii din Rusia conduc pe sosele masini foarte murdare, sunt pasibili de amenda.

In Oshawa, Ontario, vei plati o amenda daca te vei catara intr-un copac. Asta nu inseamna ca nu este voie doar sa te cateri. Nu ai voie deloc sa intri in contact de niciun fel cu un copac aici. Nu poti nici sa te sprijini de ei sau sa iti sprijini lucrurile de ei.

Cluburile de striptease sunt interzise in Islanda. Inca din 2010, cluburile de striptease sau de lapdance au fost interzise aici.

In Australia, doar daca esti magician, ai voie sa detii un ipeure. Iepurii sunt foarte distrugatori pentru culturile si pentru pamanturile din Queensland. Deci in Australia sunt o specie invadatoare. Deci doar daca esti magician sau lucrezi la circ ai voie sa detii un iepure.

Lasă un răspuns