5 seriale pe tema drogului pe care trebuie să le vizionezi neapărat

Drogurile nu sunt bune, sunt nocive, toata lumea stie asta, dar adevarul este ca dau cele mai palpitate si mai frumoase seriale. Lucrurile interzise, ilegale sau crimele au ceva atragator, astfel ca realizatorii de seriale, incearca sa profite cat mai mult de asta.

Iata deci o selectie de seriale pe tema drogurilor pe care trebuie neaparat sa le descoperi.

Narcos. Incepem bineinteles, cu cel mai vizualizat serial de pe Netflix. Este un serial fictiv, dar bazat pe fapte reale. Spune povestea lui Pablo Escobar si a altor traficanti de droguri din Columbia. Au descoperit ca pot castiga, incepand cu anii 1970, o multime de bani, facandu-i dependenti de droguri pe cei mai bogati Americani. Aceasta poveste este spusa prin intermediul lui Steve Murphy, un agent DEA.

Iti vei da seama repede ca inima operei sau a studiului este Pablo Escobar, un barbat, al carui apetit nestavilit pentru succes nu este satisfacut doar de sumele de bani incredibile pe care imperiul drogurilor pe care il conduce i-l aduc.

Snowfall. John Singleton are o abordare complet opusa fata de Narcos si pleaca de jos, povestind explozia crack-ului pe strazile din Los Angeles in anii 1980. Snowfall este tentacular si ambitios si tese mai multe povesti in jurul a mai multe personaje diferite. Dar toate personajele sunt pe cale sa fie prinse in uraganul distrugerii sociale.

Franklin, de exemplu este lumina ochilor mamei sale, este inteligent si instruit si este pe cale sa ajunga dealer de droguri pentru a face bani in plus. Va descoperi cum sa transforme pudra alba scumpa, cocaina in crack, mult mai ieftina. O vom regasi si pe Lucia Villanueva care va face aceeasi descoperire ca si Franklin.

Ozark. Inca un superb serial apartinand platformei Netflix unde urmarim povestea familiei Bryde care se vede nevoita, in ciuda faptului ca nu isi doreste asta, sa spele bani pentru un cartel de droguri mexican. Se vad nevoiti la un moment dat sa se mute in muntii Ozark unde continua sa spele bani pentru a plati datoriile si a-si salva viata. Vor finanta constructia unui biserici sau vor cumpara si un cazinou. Dar aceste lucruri nu au cum sa aiba loc fara sa trezeasca suspiciunile unui agent FBI….

Breaking Bad. Serialul cu care a inceput totul. Cel care a demonstrat ca serialele care au drept subiect drogurile sunt foarte apreciate.

Walter Bryan este profesor de chimie intr-un liceu si traieste in New Mexico alaturi de sotia sa si de fiul sau handicapat. Intr-o zi afla o veste teribila- are cancer la plamani si stadiul sau este destul de avansat. Pentru a plati imensul tratament, va trebui sa se asocieze cu unul din fostii sai elevi, care a devenit dealer.

Pure. Este vorba despre dealeri de cocaina menoniti. Un pastor menonit incearca sa se infiltreze in cadrul unei retele de cocaina din cadrul comunitatii sale pentru a incerca sa ii puna capat. Si chiar daca acest lucru ti se pare ridicol, chiar este bazat pe fapte reale.

Lasă un răspuns